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Diffusion and the Adaptation of Western style Food in Korea from the Era of Japanese Occupation. (Registro nro. 304650)

000 -CABECERA
fixed length control field 02836nab a2200325 4500
001 - NÚMERO DE CONTROL
campo de control MUSEF-HEM-PPE-091748
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL
campo de control BO-LP-MUSEF
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN
campo de control 20240408114309.0
008 - ELEMENTOS DE DATOS DE LONGITUD FIJA: INFORMACIÓN GENERAL
campo de control de longitud fija 240408b2019 ja ||||| |||| 00| 0 eng d
040 ## - FUENTE DE CATALOGACIÓN
Agencia de catalogación original BO-LpMNE
041 ## - CÓDIGO DE LENGUAJE
Código de idioma del texto eng
092 ## - NÚMERO DE LLAMADA DE DEWEY ASIGNADO LOCALMENTE (OCLC)
Sección E
Número de clasificación SEN-ETH-S/ (100)2019
100 1# - ENTRADA PRINCIPAL -- NOMBRE PERSONAL
Nombre personal Hayashi, Fumiki
245 ## - DECLARACIÓN DE TÍTULO
Título Diffusion and the Adaptation of Western style Food in Korea from the Era of Japanese Occupation.
Declaración de responsabilidad, etc. Fumiki Hayashi
260 ## - PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, ETC.
Lugar de publicación, distribución, etc. Osaka-JP :
Nombre del editor, distribuidor, etc. National Museum Ethnology,
Fecha de publicación, distribución, etc 2019.
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA
Páginas páginas 135-157:
Otros detalles físicos ilustraciones en blanco y negro.
310 ## - FRECUENCIA DE PUBLICACIÓN ACTUAL
Frecuencia de publicación actual Irregular
362 ## - FECHAS DE PUBLICACIÓN Y/O DESIGNACIÓN SECUENCIAL
Fechas de publicación y/o designación secuencial no. 100 (2019)
490 ## - DECLARACIÓN DE SERIE
Declaración de serie Senri Ethnological Studies ;
Volumen/designación secuencial no. 100
520 ## - RESUMEN, ETC.
Resumen This study is an examination of how western style food diffused, particulary addressing the korean Peninsula during the priod between Japanese rule and around the 1980s. The work is an attempt to think about how Korea and South Korea introduced the west, the so-called process of modernization, from a different aspecto. The case of the Korean Peninsula characterizes the spread of the Western modern age via Japan. Through the process by which Japan was exerting and enhancing its effective control after the Sino-Japanese War and the Russo- Japanese War, Japanized Western style food gradually spread. Although this can be regarded as the "West" translated by Japan, important questions persist as to the extent to which Korean people recognized it as the "West" and what they accepted and rejected.<br/><br/>After 1945, when Japan was defeated, the American style "West" that had direct influence was introduced to South Korea. At the same time, when the "West," with canned food and bread, found its way into everyday life in South Korea, foreign sailors came to call at a port. Western food restaurants opened around port cities. Since the 1980s, with the economic development of South Korea, it spread to younger generations, including office workers and students. Although sometimes creating decadent trends, Western food restaurants spread gradually through South Korea society as fashionable places for young people. In the 1990s, Western style food transformed into food that families enjoyed casually, with the advance of fast foods and in the form of family restaurants. Results show that Western style food there adapted to the changing times.
653 ## - TÉRMINO DEL ÍNDICE -- SIN CONTROL
Término no controlado CULTURA ALIMENTARIA
653 ## - TÉRMINO DEL ÍNDICE -- SIN CONTROL
Término no controlado PRODUCCION AGRICOLA
653 ## - TÉRMINO DEL ÍNDICE -- SIN CONTROL
Término no controlado GASTRONOMIA INTERNACIONAL
773 0# - ENTRADA DE ARTÍCULO ANFITRIÓN
Host Biblionumber 304641
Host Itemnumber 78068
Encabezado de entrada principal National Museum of Ethnology
Lugar, editorial y fecha de publicación Osaka-JP : National Museum Ethnology, 2019.
Otro identificador de artículo HEMREV035337
Enumeración y primera página Senri Ethnological Studies ;
Record control number (BO-LP-MUSEF)MUSEF-HEM-PPE-091739
810 ## - ENTRADA SECUNDARIA DE SERIE -- NOMBRE CORPORATIVO
Razón social o nombre de la jurisdicción como elemento de entrada National Museum of Ethnology Osaka.
850 ## - INSTITUCIÓN TENEDORA
Código de institución BO-LpMNE
866 ## - FONDOS TEXTUALES -- UNIDAD BIBLIOGRÁFICA BÁSICA
Número de existencia 1
942 ## - ELEMENTOS DE ENTRADA ADICIONAL (KOHA)
Fuente de clasificación o esquema de estantería
Tipo de elemento Koha Publicaciones Periodicas Extranjeras
Disponibilidad Concluido
Soporte Impreso

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